Wykład prof. Sutta
Moderator: pablo
Wykład prof. Sutta
Jak wrażenia? Renesans i barok bardziej przypadł mi do gustu niż muzyka z epok późniejszych (z wyjątkiem radosnego Ruttera i jego Magnificat) Przyznam się ze wstydem, że nazwisk niektórych kompozytorów w ogóle nie znałem
Poprosiłem Pana Profesora, aby przesłał mi tę prezentację. Jak tylko do mnie dotrze, to zamieszczę ją na stronie (w zakładce materiały).
I jeszcze link do strony Fundacji Iskierka, która powołała do życia Onkologiczną Orkiestrę Dziecięcą. Warto ich wesprzeć, choćby niewielką kwotą. A najlepiej kupić płytę.
http://www.fundacjaiskierka.pl
Poprosiłem Pana Profesora, aby przesłał mi tę prezentację. Jak tylko do mnie dotrze, to zamieszczę ją na stronie (w zakładce materiały).
I jeszcze link do strony Fundacji Iskierka, która powołała do życia Onkologiczną Orkiestrę Dziecięcą. Warto ich wesprzeć, choćby niewielką kwotą. A najlepiej kupić płytę.
http://www.fundacjaiskierka.pl
Re: Wykład prof. Sutta
Ja byłam pierwszy raz na wykladzie profesora i jestem pod ogromnym wrazeniem czlowieka z pasją:)
Podobalo mi się jak sobie podspiewywał, już widzę go jaki ma wyraz twarzy na wspomnianej radarowej fotce:)
Doskonałe spotkanie przed świętami:)
VIVA Magnificat:)
Podobalo mi się jak sobie podspiewywał, już widzę go jaki ma wyraz twarzy na wspomnianej radarowej fotce:)
Doskonałe spotkanie przed świętami:)
VIVA Magnificat:)
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
To koniecznie przyjdź na koncert 26 stycznia. Zobaczysz Profesora w bezpośredniej akcji muzycznej, że tak się wyrażę.
Wykład rewelacja! Wprawdzie zabrakło mi Mozarta, ale pewnie profesor jeszcze o nim wspomni, bo jak mówił Schonberg:"obowiązującą muzyką w niebie jest Bach, ale aniołowie jak są sami, to rają sobie Mozarta"
oczywiście grają - palec mi się omsknął
Na mnie też największe wrażenie zrobiły utwory z tych dwóch epok - chyba po prostu uwielbiam chóry Lubię też fortepian, ale nagranie Scherzo Chopina było moim zdaniem niezbyt dobre - metaliczny dźwięk fortepianu.pablo pisze: Renesans i barok bardziej przypadł mi do gustu niż muzyka z epok późniejszych (z wyjątkiem radosnego Ruttera i jego Magnificat) Przyznam się ze wstydem, że nazwisk niektórych kompozytorów w ogóle nie znałem
Poprosiłem Pana Profesora, aby przesłał mi tę prezentację. Jak tylko do mnie dotrze, to zamieszczę ją na stronie.
Nie przejmuj się, Pawle, ja też nie znałam części nazwisk. Po to są te wykłady, by poszerzyć horyzonty
Super, że prezentacja będzie na stronie. Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej. Nie marnowałabym na wykładzie czasu na zapisywanie
PS. Zdaniem niektórych członków akademii odbiór pięknej muzyki był utrudniony ze względu na różnego typu akompaniamenty serwowane nam przez młodego człowieka z pierwszych rzędów
Bedę, będę:)))))pablo pisze:To koniecznie przyjdź na koncert 26 stycznia. Zobaczysz Profesora w bezpośredniej akcji muzycznej, że tak się wyrażę.