Anna pisze:fajny temat tylko miejsce niewłaściwe, może by odgórnie przenieśc dwa piętra niżej, bo teraz, skoro już są odpowiedzi, zakładanie w innym dziale przez Milionis nie bardzo ma sens? Panie Pawle, co na to administracja
To już zostańmy w tym miejscu, nie ma sensu tego całego majdanu przenosić (co prawda dwa piętra niżej, a nie wyżej, ale zawsze to przeprowadzka

.
Kiedyś miałem pomysł, aby wyciągać od wykładowców propozycje ciekawych lektur i zamieszczać te propozycje na stronie. Trzeba będzie koniecznie do tego wrócić.
Wrócimy również (to już pewne) do comiesięcznych spotkań czytelniczych (Salonik literacki). Idea była ze wszech miar słuszna

, z tym że nasz poprzedni moderator, skądinąd miły, sympatyczny i z duża erudycją, nie za bardzo sobie radził z prowadzeniem grupy i moderowaniem dyskusji. Zaczęło się obiecująco (na pierwsze spotkanie, na którym rozmawialiśmy o
Madame Libery, przyszło ponad 20 osób), a potem wszystko klapło niestety

, mimo że proponowane lektury były bardzo ciekawe (Libera, Dukaj, Stasiuk, Szczygieł).
O poprowadzenie spotkań w nowym roku akademickim (z częstotliwością raz w miesiącu) poprosiłem profesora ... (jeszcze nie zdradzę nazwiska

). Powiem tylko, że jest to osoba wyrazista, formułująca czasem mocne, kontrowersyjne sądy (pamiętam ze studiów), z temperamentu bardziej krytyk literacki niż akademik. Myślę, że będzie ciekawie i emocjonująco. A co będziemy czytać (bo zasada jest taka, że to moderator poleca lektury), dowiemy się już we wrześniu. Wszystkich książkofilów już teraz zapraszam.