Program

Nie tylko sushi. Tradycje kulinarne Japonii (spotkanie na Zoomie)

Anna Brałkowska/TO-EN

5 kwietnia o godz. 18:30

Nie tylko sushi. Tradycje kulinarne Japonii (spotkanie na Zoomie)

Anna Brałkowska/TO-EN

5 kwietnia o godz. 18:30

Zapisz się na ten wykład

Zaloguj się

Zostań słuchaczem Akademii 30+

Informacje

  •    5 kwietnia o godz. 18:30
  •   platforma Zoom
  •   Liczba wolnych miejsc: 261 z 290
  •   Cena: 15 zł

Opis

Kuchnia japońska niesłusznie kojarzona jest zazwyczaj tylko z jednym przysmakiem - popularnymi rolkami lub ugniatanymi kuleczkami ryżu, czyli z sushi. Często jednak nie zdajemy sobie sprawy, że japońska książka kucharska kryje cały wachlarz potraw i różności w zależności od formy podania, regionu czy składników. Przed Państwem barwny świat japońskiej kuchni! Zapraszam do odkrycia tradycji wypełnionej smakami, kolorami i innymi doznaniami zmysłowymi.

Anna Brałkowska

 

Prowadzący

Anna Brałkowska/TO-EN – tancerka japońskiego tańca butoh, znawczyni kultury Japonii oraz Skandynawii. Od ponad 18 lat zgłębia zawiłe tradycje archipelagu japońskiego, wraz z nauką języka mieszkańców Kraju Kwitnącej Wiśni. Chętnie tam wraca, a w międzyczasie aktywnie działa na rzecz krzewienia wiedzy o Japonii wśród społeczności senioralnej (i nie tylko) w Polsce. Równolegle praktykuje japoński taniec butoh, jako TO-EN (imię artystyczne) i TO-EN Butoh Company. Gościła w wielu teatrach w Polsce i Szwecji. Organizowała również projekty artystyczne wokół tańca japońskiego dla osób powyżej 60 roku życia. Od 2011 r. prowadzi wykłady o kulturze Japonii na Uniwersytecie Trzeciego Wieku (Uniwersytet Gdański). Więcej informacji: www.toenbutoh.com KANAŁ FILMOWY: www.vimeo.com/toenbutohcompany

Serwis wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka).