Warsztaty FOTO
Moderator: pablo
Warsztaty FOTO
Ja wiedziałam, że nic nie wiedziałam, ale teraz to wiem, że nic nie wiem o fotografowaniu. My już czekamy na moduł pre-intermediate, intermediate i pewnego dnia advanced!
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Re: Warsztaty FOTO
I po co było brać te długie lufy, błyszczące korpusy, matryce z milionami pixeli......
Warto było!!! wreszcie wiem jak ustawić świadomie AV i M w moim aparacie. Może po 5 zajęciach nie będą mi już zdjęcia "ładnie wychodziły", a będą takie jakie zaplanuję
Zapytamy Łukasza czy jemu po 5 zajęciach ładnie wychodziły...czy jest jakaś nadzieja!?
Na razie podeszłam poważnie do zadania domowego - 36 klatek...cięzko - wyszło 72 i nic się nie nadaja do pokazania! Ćwiczę dalej!
Na razie podeszłam poważnie do zadania domowego - 36 klatek...cięzko - wyszło 72 i nic się nie nadaja do pokazania! Ćwiczę dalej!
obawiam się że z foto mamy tylko 3 zajęciaMarta pisze:Warto było!!! wreszcie wiem jak ustawić świadomie AV i M w moim aparacie. Może po 5 zajęciach nie będą mi już zdjęcia "ładnie wychodziły", a będą takie jakie zaplanuję
ja muszę najpierw nauczyć sie obsługiwać aparat , a później będe mógł zacząć mówić o świadomym ustawianiu parametrów
Ja pożyczyłem sobie z roboty aparat, bo w domu mam tylko kompakcik no i próbuję coś tam pstrykać, choć podobnie jak Adam, mam jeszcze problem z obsługą tej maszyny. Ale idea, że można zrobić zdjęcie takie jakie człowiek sobie wymyśli bardzo mnie kręci.
A co sądzicie o formule tych zajęć? Było co prawda trochę wykładowo, ale pozostałe spotkania, jak zdradził mi Łukasz, nie będą już tak teoretycznie przeładowane. No a trzeci warsztat będzie miał charakter teoretyczno-praktyczny (porobimy portrety).
A co sądzicie o formule tych zajęć? Było co prawda trochę wykładowo, ale pozostałe spotkania, jak zdradził mi Łukasz, nie będą już tak teoretycznie przeładowane. No a trzeci warsztat będzie miał charakter teoretyczno-praktyczny (porobimy portrety).
no ja właśnie też na pożyczonym i dlatego taki nie zorientowany jestem, poza tym do tej pory zawsze robiłem na auto
powoli zaczynam obczajać ustawienia , teraz tylko jeszcze zastosować to w praktyce
powoli zaczynam obczajać ustawienia , teraz tylko jeszcze zastosować to w praktyce
tylko 3??? to ciężko będzie ze świadomością co ma być na zdjęciu ....obawiam się, że z foto mamy tylko 3 zajęcia
[/quote]A co sądzicie o formule tych zajęć? Było co prawda trochę wykładowo, ale pozostałe spotkania, jak zdradził mi Łukasz, nie będą już tak teoretycznie przeładowane. No a trzeci warsztat będzie miał charakter teoretyczno-praktyczny (porobimy portrety).
Mi się bardzo formuła ostatnich zajęć podobała. Jasno-logicznie-przystępnie bez "żargonowego czary mary". Napewno jest to dobra podstawa do rozpoczęcia "myslenia" przed zrobieniem zdjęcia...
Formuła zajęć jest bardzo dobra, musi być trochę teorii i wprowadzenia, dobrze, że nie było podstaw OPTYKI, bo już nic bym nie wiedziała...
Ale pracy domowej nie odrobiłam...
Ale pracy domowej nie odrobiłam...