Program zajęć Akademii jest zróżnicowany i z pewnością satysfakcjonujący dla wielu słuchaczy, ale może warto podrzucić pomysły na to, kogo i o czym chcielibyśmy posłuchać. Taka lista życzeń do ewentualnego spełnienia.
W zeszłym roku prof. Magdalena Śoda mówiła o szczęściu i sensie życia. To był chyba pierwszy i jedyny (ale mogę się mylić) wykład, na którym zabrakło miejsc. Bardzo bym chciała usłyszeć wykład Pani Profesor o feminiźmie. Jest pewnie jedną z najbardziej kompetentnych osób w Polsce, które mogłyby wyjaśnić, o co właściwie tu chodzi. Zwłaszcza,że feminizm nie jest jednorodny, za to poważnie zaszufladkowany i ciągle publicznie ośmieszany. Dobrze byłoby dowiedzieć się konkretów o jego podstawach i kierunkach rozwoju - dotyczy w końcu poważnej części społeczeństwa.
Moje drugie życzenie - pewnie na dalszą przyszłość - myślę,że ciekawe byłyby cykle wykładów różnych wykładowców, dotykające jednego zagadnienia. Obawiam się, że to nie jest łatwe, ale dałoby możliwość wgłębienia sie w temat.
I ostatnie - gdyby zamieszczać na stronie Akademii listę lektur pomocniczych - o ile to możliwe - z sensownym wyprzedzeniem - zadawanie pytań i dyskusja po wykładach, mogłyby się przeciągać ... co nie jest pewnie najlepszym pomysłem... : )
a na koniec: "Łubu dubu łubu dubu... jest świetnie : ) Panie Pawle, dobra robota"
to pisałam ja : )))))