warsztaty teatralne
Moderator: pablo
warsztaty teatralne
I jak Wam się dziś podobało??? Ja bawiłam się super! Mam nadzieję, że będą kolejne odsłony warsztatów.
-
- Kontakt:
Re: warsztaty teatralne
Byłem na przedstawieniu widzem i było super - to było coś takiego jak dwunastu wspaniałych. Szczególne brawa za improwizację dla dwójki Śmiałków. Myślę, że warsztaty pozwoliły poznać się lepiej akademiowiczom. Z chęcią wezmę udział w następnych - o ile będą.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2009, o 22:56 przez koszmarektom, łącznie zmieniany 1 raz.
scenka improwizacyjna:
Marzena (z widowni): Jesteście na plaży - wykorzystajcie to.
Paweł: Jesteśmy na plaży - wykorzystajmy to!
P.S. Ja chcę więcej!
Marzena (z widowni): Jesteście na plaży - wykorzystajcie to.
Paweł: Jesteśmy na plaży - wykorzystajmy to!
P.S. Ja chcę więcej!
BRAWO BIS !!!!!
mnie się też podobało ale muszę przyznać, że było to trochę stresujące:) zwłaszcza moment przed rozpoczęciem jasełek, ale potem już jakoś poszło:) Też wzięłabym z chęcią udział w kolejnych warsztatach
Chciałbym podziękować wszystkim osobom, które nie przestraszyły się udziału w tym karkołomnym przedsięwzięciu (i dotyczy to zarówno aktorów jak i widzów ). I oczywiście dziękuję Marzenie za te pięć teatralnych spotkań (jej otwartość, entuzjazm i optymizm są bardziej zaraźliwe niż wirus grypy AH1/N1).
Posiłkując się kategoriami wypracowanymi przez dr. Wojciecha Owczarskiego można powiedzieć (i to z czystym sumieniem, co nie jest takie bez znaczenia w okresie przedświątecznym), że przedstawienie było " w porządku". Wczoraj wieczorem dokonałem jeszcze wnikliwej interpretacji nagrania spektaklu (tu gorące podziękowania dla Bianki, która zarejestrowała przedstawienie) i mimo usilnych wysiłków nie znalazłem w nim żadnych słabych punktów .
Niektóre sceny widziałem po raz pierwszy, np. Marysię i Ingę w roli Esmeraldy i Antonia
Oczywiście każdy z aktorów dostanie płytę w prezencie i będzie mógł już samodzielnie tych słabych punktów poszukać (choć nie wróżę tutaj nikomu specjalnych sukcesów).
Mam nadzieję, że w Nowym Roku spotkamy się ponownie. Zapraszamy wszystkich, którzy chcieliby do nas dołączyć.
I jeszcze słówko odnośnie mojej improwizowane roli perkusisty, który na plaży musi rozmawiać z czajnikiem na biegunach.
Preferuję metodę aktorską Stanisławskiego i w swoich rolach czerpię przede wszystkim z własnych życiowych doświadczeń. Niestety, do tej pory nie miałem okazji rozmawiać z czajnikiem na plaży (nie mówiąc już o tym, że nigdy nie grałem na perkusji), więc nie bardzo było z czego czerpać.
Posiłkując się kategoriami wypracowanymi przez dr. Wojciecha Owczarskiego można powiedzieć (i to z czystym sumieniem, co nie jest takie bez znaczenia w okresie przedświątecznym), że przedstawienie było " w porządku". Wczoraj wieczorem dokonałem jeszcze wnikliwej interpretacji nagrania spektaklu (tu gorące podziękowania dla Bianki, która zarejestrowała przedstawienie) i mimo usilnych wysiłków nie znalazłem w nim żadnych słabych punktów .
Niektóre sceny widziałem po raz pierwszy, np. Marysię i Ingę w roli Esmeraldy i Antonia
Oczywiście każdy z aktorów dostanie płytę w prezencie i będzie mógł już samodzielnie tych słabych punktów poszukać (choć nie wróżę tutaj nikomu specjalnych sukcesów).
Mam nadzieję, że w Nowym Roku spotkamy się ponownie. Zapraszamy wszystkich, którzy chcieliby do nas dołączyć.
I jeszcze słówko odnośnie mojej improwizowane roli perkusisty, który na plaży musi rozmawiać z czajnikiem na biegunach.
Preferuję metodę aktorską Stanisławskiego i w swoich rolach czerpię przede wszystkim z własnych życiowych doświadczeń. Niestety, do tej pory nie miałem okazji rozmawiać z czajnikiem na plaży (nie mówiąc już o tym, że nigdy nie grałem na perkusji), więc nie bardzo było z czego czerpać.
....Bardzo mi się podobało....nasuwa mi się taka refleksja: ile w nas drzemie talentów, dobrze, że jest możliwość ich zaprezentowania.....Dziękujemy Ci Akademio30! Ukłon wielki w kierunku artystów!
Ojej:)
Czy ja dobrze rozumiem? To jest NAGRANE????
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Gosia pisze:Ojej:)
Oczywiście, że jest. Ale to jest nagranie ścisłego zarachowania. Nie będziemy tego udostępniać, bo obejrzenie tego materiału może być przyczyną wielu groźnych chorób
Ha ha ha:)
Jakoś Was przekonam:)
Oczywiście - na żywo pewnie było zabawniej - WRACAM na następną edycję - PROMISE:)
Jakoś Was przekonam:)
Oczywiście - na żywo pewnie było zabawniej - WRACAM na następną edycję - PROMISE:)
"Nobody expects the Spanish Inquisition!"