No i nie udało się zmieścić 10 lat w dwóch godzinach. Nasz prelegent skończył w momencie, w którym wykład powinien się zacząć, tak więc obcinamy z cyklu ostatnią dziesięciolatkę, czyli lata 2000-2010. Może i dobrze. Myślę, że ciekawsze jest to, co było wcześniej, na co można spojrzeć z dystansu, a nie to, co całkiem świeże. Boję się tylko, że tych cięć jeszcze po drodze kilka będzie .
Mam jeszcze dobrą informację dla tych osób (ale nie tylko), które nie zawsze będą mogły być obecne na wykładach dr. Friedricha. Będziemy spisywać wykłady i zamieszczać je na naszej stronie internetowej, tak że jak komuś wypadnie jakaś dekada, będzie mógł sobie uzupełnić wiedzę na własną rękę. Przy wykładach z pierwszych dekad XX wieku będziemy też załączać materiał ikonograficzny (ale tylko tych malarzy, którzy nie żyją przynajmniej 70 lat, bo wówczas nie chroni ich już prawo autorskie).
Sztuka ostatniego stulecia. Dekady
Moderator: pablo
Re: Sztuka ostatniego stulecia. Dekady
Mam uwagę od publiczności : były 2 meble, 4 obiekty budowlane (w tym studnia), 2 fotografie (ale tu się trudno czepiać ) ani jednej rzeźby (nie liczę tych z elewacji) i malarstwo, malarstwo, grafika, malarstwo.
Poza tym - jak zwykle .
Cykl zakrojony na szeroką skalę! Niecierpliwie czekam na kolejne wykłady.
Poza tym - jak zwykle .
Cykl zakrojony na szeroką skalę! Niecierpliwie czekam na kolejne wykłady.
Re: Sztuka ostatniego stulecia. Dekady
zdaje się ,że dołączyłam do grona fanów prelegenta:)))) aczkolwiek po cichu szepnę ,że w przeciwieństwie do niego to lubię impresjonistów:)