dlaczego robimy tak wiele?

Opinie i komentarze na temat wykładów (wykładowców również), warsztatów i innych zajęć organizowanych przez Akademię 30+

Moderator: pablo

bianka
Kontakt:

dlaczego robimy tak wiele?

Post autor: bianka »

Od dziś do prowadzę na sobie badanie nastroju w skali -5 do +5.
Niedziela, piękne słońce, wczoraj fajny wieczór ze znajomymi, których dawno nie widziałam +1.

Jest pewna organizacja - WIOSNA (Szlachetna Paczka, Akademia Przyszłości), która ma taką metodę pracy, że punktuje się sukcesy. Wszystkie. Podopieczni i wolontariusze - wszyscy mają mieć świadomość swoich sukcesów (nawet drobnych, ale prawdziwych). Podoba mi się to. Jednak się staramy :)
pablo
Kontakt:

Re: dlaczego robimy tak wiele?

Post autor: pablo »

Żeby osiągać sukcesy, trzeba umieć znosić porażki. Taką naukę wyniosłem z tego wykładu. W szachach jest tylko jeden hetman, ale w życiu warto mieć tych hetmanów przynajmniej kilka. No i parę mocnych figur, które też można w ostateczności poświęcić.
Co to człowiek nie wyprawia, aby utrzymać się we względnej równowadze emcjonalnej :o.

Wykład świetny. Mam nadzieję, że jeszcze nie raz się z prof. Dolińskim spotkamy.
ODPOWIEDZ