Warsztaty z prof. Piotrem Suttem
Moderator: pablo
Warsztaty z prof. Piotrem Suttem
W tym semestrze spotkamy się ponownie z prof. Piotrem Suttem. Spotkanie będzie interaktywne. Pod batutą Profesora pogramy sobie na bębenkach i innych, znacznie dziwniejszych niż bębenki, instrumentach perkusyjnych.
Poprzedni taki warsztat odbył się bodajże dwa lata temu. Zdecydowaliśmy się go powtórzyć, bo przez dwa lata zapisało się do Akademii sporo nowych Słuchaczek i Słuchaczy.
Niestety, w semestrze zimowym nie będzie warsztatów fotograficznych . Spróbujemy wrócić do tematu w semestrze letnim.
Poprzedni taki warsztat odbył się bodajże dwa lata temu. Zdecydowaliśmy się go powtórzyć, bo przez dwa lata zapisało się do Akademii sporo nowych Słuchaczek i Słuchaczy.
Niestety, w semestrze zimowym nie będzie warsztatów fotograficznych . Spróbujemy wrócić do tematu w semestrze letnim.
Re: Warsztaty z prof. Piotrem Suttem
Warsztaty zorganizujemy w sobotę, prawdopodobnie będzie to 20 listopada. Gdzie, to jeszcze nie wiem. Jak stwierdził Piotr, pora jest jak najbardziej odpowiednia, bo mroczno, zimno, ciemno i w ogóle wyć się chce z rozpaczy, a my popławimy się radośnie w południowoamerykańskich rytmach. Warsztat zakończy się niespodzianką. Ale jaką, to na razie nie zdradzę.
Poprosiłem też Piotra, aby polecił nam muzyka specjalizującego się w gitarowym repertuarze ogniskowym. Ognisko zorganizujemy co prawda na wiosnę, ale o oprawę muzyczną warto zadbać zawczasu. I będziemy kogoś takiego mieli. Specjalizację ma szeroką, bo szantowo-balladowo-biesiadną. Repertuar akompaniatora zgramy ze śpiewnikiem, który przysłała mi Bianka. Bo tylko ze śpiewnikiem (choć i to nie jest pewne) uda nam się zaśpiewać więcej niż jedną zwrotkę.
Poprosiłem też Piotra, aby polecił nam muzyka specjalizującego się w gitarowym repertuarze ogniskowym. Ognisko zorganizujemy co prawda na wiosnę, ale o oprawę muzyczną warto zadbać zawczasu. I będziemy kogoś takiego mieli. Specjalizację ma szeroką, bo szantowo-balladowo-biesiadną. Repertuar akompaniatora zgramy ze śpiewnikiem, który przysłała mi Bianka. Bo tylko ze śpiewnikiem (choć i to nie jest pewne) uda nam się zaśpiewać więcej niż jedną zwrotkę.
I koniecznie jakieś przeszkadzajki trzeba na ognisko zabrać! Zwłaszcza po przeszkoleniu warsztatowym.
Chętnie jeszcze raz bym się na warsztaty zapisała, ale nie wiem, czy wolno...
Chętnie jeszcze raz bym się na warsztaty zapisała, ale nie wiem, czy wolno...
bianka pisze:Chętnie jeszcze raz bym się na warsztaty zapisała, ale nie wiem, czy wolno...
No pewnie, że wolno.
To się zapiszę!