Fantastyczny pomysł. Chętnie przyjdę na taki wykład.bianka pisze:Bakteriofagi, kuracje fagowe i ich zastosowanie np w przemyśle - fascynujące! I mamy świetnych specjalistów na wydziale biologii U.G.

Moderator: pablo
Fantastyczny pomysł. Chętnie przyjdę na taki wykład.bianka pisze:Bakteriofagi, kuracje fagowe i ich zastosowanie np w przemyśle - fascynujące! I mamy świetnych specjalistów na wydziale biologii U.G.
Mimo, że nie jestem fanką przedmiotów ścisłych to z chęcią bym się wybrała na taki wykład. O bakteriofagach zresztą też:)koszmarektom pisze:Zastanawia mnie tylko, czy byliby chętni na wykłady o tematyce technicznej np. prąd (na wydziale Elektrotechniki na PG jest pewien dr, który tłumaczy zagadnienia elektryczne wykorzystując krasnoludki), elektrodynamika, energetyka, może nawet ostatnio modny temat energetyki jądrowej - myślę, że warto wykorzystać fakt, iż mamy "tuż obok" Politechnikę Gdańską i wielu wspaniałych wykładowców.
Jako zupełnie niezorientowana w dziedzinach mat-fiz, w ubiegłych latach świadomie bywałam na wykładach zdecydowanie "ścisłych". Dla kontrastu, żeby nareszcie wiedzieć w czym rzecz. Nawet rozumiałamRybka pisze:Mimo, że nie jestem fanką przedmiotów ścisłych to z chęcią bym się wybrała na taki wykład. O bakteriofagach zresztą też:)koszmarektom pisze:Zastanawia mnie tylko, czy byliby chętni na wykłady o tematyce technicznej np. prąd (na wydziale Elektrotechniki na PG jest pewien dr, który tłumaczy zagadnienia elektryczne wykorzystując krasnoludki), elektrodynamika, energetyka, może nawet ostatnio modny temat energetyki jądrowej - myślę, że warto wykorzystać fakt, iż mamy "tuż obok" Politechnikę Gdańską i wielu wspaniałych wykładowców.
właśnie dlatego wspomniałem o wersji okrojonej. z pliku PPT łatwo można wywalić slajdy które nie mogłyby być rozpowszechniane.pablo pisze:Na przeszkodzie stają prawa autorskie.
Wszystkie trzy postulaty popieram.bianka pisze:
Bardzo bym chciała usłyszeć wykład Pani Profesor o feminiźmie.
Moje drugie życzenie - pewnie na dalszą przyszłość - myślę,że ciekawe byłyby cykle wykładów różnych wykładowców, dotykające jednego zagadnienia. Obawiam się, że to nie jest łatwe, ale dałoby możliwość wgłębienia sie w temat.
I ostatnie - gdyby zamieszczać na stronie Akademii listę lektur pomocniczych - o ile to możliwe - z sensownym wyprzedzeniem - zadawanie pytań i dyskusja po wykładach, mogłyby się przeciągać ... co nie jest pewnie najlepszym pomysłem... : )
a może i malowania ?Mysłałam jeszcze o warsztatach może z plastyki:))) - jakieś podstawy rysowania...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość